ЈКП „Водовод и канализација“ одговорно тврди да вода из новосадског водовода одговара Правилнику о хигијенској исправности воде за пиће

Поводом писања појединих медија, као и објава на друштвеним мрежама, ЈКП „Водовод и канализација“ одговорно тврди да вода из новосадског водовода одговара Правилнику о хигијенској исправности воде за пиће, што значи да је здравствено безбедна у погледу микробиолошке, биолошке и физичко-хемијске анализе. Поред наше лабораторије, воду свакодневно контролише Институт за јавно здравље Војводине, док се број месечних узорака креће од 530 до 570, а процентуална исправност износи близу 99,5%. Биолошке анализе, од почетка године до сада, биле су исправне, без биолошких индикатора те се може закључити да у пречишћеној води за пиће из водовода на територији града Новог Сада и околних насеља не постоји опасност по здравље људи.

Напомињемо још и то да ће ЈКП „Водовод и канализација“ у сарадњи са Институтом за јавно здравље Војводине урадити и додатна узорковања и испитивања воде на свим критичним тачкама система. Такође, због изношења неистина и узнемиравања јавности, покренуће се поступак пред надлежним органима.

Контакт центар